Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.28

Polgármesterség?

Volt idő, amikor kis falum polgármestere akartam lenni. Mert azt akartam, hogy szebb, jobb, barátságosabb, élhetőbb legyen az a falu amiben születtem, felnőttem, éltem, (most már eléggé valószínű) életem végéig.

Elsőre nem, de másodikra sikerült is, az akkor még áhított pozíciót elnyerni. Aztán megvalósítottam sok mindent, voltak sikerek, de természetesen kudarcok is. Majd történt, ami történt, fátylat rá, visszafelé nem mutogatunk, mert semmi értelme, előbbre nem visz, minek felkavarni a dolgokat?!

Most megint önkormányzati választások előtt állunk, és (a korábbi években ilyen nem volt!) de most temetőben, kismegyeri CBA boltban, úton-útfélen állítanak meg emberek, hogy ugye indulsz megint, mert azért a te idődben máshogy volt…

Persze, nincs ezen mit tagadni, jól esik az embernek, ha csak így sok év után is, de elismerik a munkáját! Így a sokadik megkeresés után azt mondtam, hogy elgondolkodom a dolgon, és ha lesz négy ember, aki nyíltan mellém áll, mint képviselő jelölt, akkor próbáljuk meg. Mert (bíztatás ide, vagy oda) illúzióim már régen nincsenek! Tudom, hogy más dolog a négyszemközti megnyilvánulás, és megint más a nyílt színű kiállás. Tehát, csak ha lesz legalább négy ember, akit nem lasszóval kell fogni, hanem önként a saját akaratából felvállalja... Akkor majd meglátjuk akarok-e indulni, ami még persze messze nem jelenti azt, hogy nyerni is fogok! (Hiszen azt is tudjuk – mint ahogy írtam már erről - a nép nagy része nem azért szavaz melletted, mert bízik benned, és jónak gondol erre a feladatra, hanem jobbára azért mert a másikat nálad is jobban utálja.)

Mindezek mellett még én, aki már belekóstoltam ebbe a kihívást, sok-sok munkát, lobbizást, komoly lelki megterhelést (és azért ezt se hallgassuk el, időnként szép sikerélményt is jelentő!)  munkába, tudom, hogy a faluban a polgármester összehozhat jó pályázatokat, nyerhet pénzeket különféle felújításokra, de a falu jó közérzetét  jelentő közösségi életét csak egy támogató csapattal tudja megvalósítani.

Mindezért, előbb ezt a támogató csapatot szeretném érezni ahhoz, hogy egyáltalán felvállaljam ezt a megmérettetést. Amellett, hogy köszönöm azoknak akikkel a napokban beszéltem és (nyerésem esetére)vállalták a képviselőséget, vagy biztosítottak maximális támogatásukról.

Szükségem lenne még (nemre, korra, nemzeti hovatartozástól, és attól is eltekintve, hogy hány éve él az illető Láziban) olyan emberekre, akik képviselőként támogatnák a munkámat és természetesen olyan visszajelzésekre is, hogy képviselő ugyan nem akar lenni, de lehetőségei, képességei szerint részt venne majd a falu közösségi életében.

Tudom nincs mindenkinek Facebook visszajelzési lehetősége, így a környezetetekben élők véleményének tolmácsolását is szívesen veszem, (nem kommentben hanem lehetőleg egy személyes messenger üzenetben).

Lehet osztani, hogy azokhoz is eljusson, akinek (most még) nem vagyok a szíve csücske. J

Szóval, várom a visszajelzéseket, aztán majd meglátjuk…,

üdvözlettel ennek a jobb sorsra érdemes kis falunak:

Fekete Teréz