Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.03.03

Az önkormányzati hivatal munkatársai

Anélkül, hogy bárkit is minősítenék azért el kell ismerni, hogy a polgármester valójában az „utcáról” kerül be, ebbe a túlszabályozott, nagyon sok kötöttséget tartalmazó rendszerbe. Nem ért, nem is érhet ebben a világban szinte semmihez. A munka annyira sokrétű, annyi területet kellene átlátni, ismerni, hogy erre kapásból egy ember sem képes. Ezért van szüksége jó szakemberekre. És ezt nem győzöm hangsúlyozni, csak jó szakemberekkel lehet a rendszert működtetni, ha bárhol van egy gyenge láncszem, elrontja az egészet.

És, (most megint, nem leszek népszerű, de engem ez nem igazán szokott zavarni) az a véleményem, hogy a közigazgatásban nagyon sok helyen nem a legrátermettebb emberek dolgoznak.  

A kis hivataloknál és a kisebb körjegyzőségeknél is van a jegyzőn kívül, gazdálkodási előadó, és igazgatási előadó (számuk a szerint változik, mekkora lélekszámú településekről van szó) és még általában külön adóügyes és pénztáros is. Nagyobb hivatalban természetesen tovább bővül a létszám, ezen területek további bontásával.

Ha a jegyzőre azt mondtam, hogy fontos munkatársad, ez ugyanolyan igaz a gazdálkodási előadóra is. Ő a pénzügyminisztered.

Egyetlen fillért nem fizethetsz ki (kis túlzással) az ő tudta és rábólintása nélkül!

Hogy ezt megérts, egy kicsit merüljünk el az Önkormányzati Költségvetés gyönyöreiben, minden különösebb szakmai zsargont mellőzve, csak úgy józan paraszti ésszel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.