Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.05

Köszönöm, hogy leváltottatok!

Ez a következő fejezet arról szólhatna, hogy mindezek ellenére (és sok minden másért amit sikerült megvalósítani abban a hat évben) miért döntött úgy a falu mégis, hogy (ugyan minimális többséggel) de leváltott. És aztán amikor az utódom nem mutatott fel szinte semmit, csak felhasználta azt amit „ráhagytam”, akkor sem szavazott nekem megint bizalmat.

Igaz, ezt az utódot aki engem „megpuccsolt” szintén kirúgta a nép, hogy lába sem érte a földet. Akinek meg utána bizalmat szavaztak, (a jelenleg regnáló pm.) arról az bizonyosodott be, hogy egy hatalmas nagy nulla a munkája, mert a szófosáson kívül a világon semmihez sem ért.

Így aztán mostanra lassan megint minden lepusztul a faluban. Olyan lett mint 2002-ben, amikor átvettem. Utak, járdák, orvosi rendelő… de még az olyan apró dolgok is, mint pl. a faluvégi üdvözlő tábla szégyen, ahogy kinéz… és hosszan sorolhatnám a negatívumokat…

Mondják mára a lehetőségek is mások. De azért az is igaz, hogy szinte minden környező falu nyert mostanában is pályázatot, csak Lázi nem.

Mert pályázatokat nyerni nem olyan egyszerű dolog, mint az kívülről látszik! Gondolom erre már azok is rájöttek, akik nagy lelkesedéssel voltak ez ügyben a kezdeteknél itt a jelenlegi pm. körül. Pályázat nincs, mert ahhoz kell az ismeretség, meg lobbi, meg sok-sok munka, de még annyi figyelme sincs ennek a mostaninak, hogy kibontassa a gazból az utcanév táblákat, vagy hogy a falu honlapja működjön. Igaz erről a nagy semmiről mit lehetne írni oda is?

A nép demokratikus választáson született döntését viszont illik tiszteletben tartani: ez a falu így, és ezt választotta, nyilván azért, mert ennek a falunak ez így jó. Ezt kell elfogadni és kész!

Valójában sok mindent lehetne még erről a témáról írni (és nincs kizárva, hogy egy másik nekibuzdulással majd még fogok is), mert történt sok szép szívet melengető dolog és sok, talán tanulsággal szolgáló keserv is a hat év során.

De az is hozzátartozik azért még a történethez, hogy mindez engem akkor amikor megtörtént, nagyon a földhöz vágott! Egyszerűen rohadt igazságtalannak éreztem a közösség döntését! Olyan, és annyi eredményt értem el abban a pár évben ugyanis, ami igazán látványos fejlődés volt az itteni dolgokban, hogy messze nem ezt a döntést érdemeltem volna.

Szerintem.

A falu lakói szerint meg nem.

Persze lehet, hogy az itt élők többségének tök mindegy, hogyan néz ki belül az iskola, az orvosi rendelő, a kultúrház, hivatal vagy az óvoda, van-e a falu közepén egy kiépített buszforduló, vagy nincs, kátyúsak az utak, vagy nem annyira... Mindaz amit elértem csak a saját szememben volt nagy dolog az ő szemükben nem annyira.

(Ne legyünk azért igazságtalanok! Sokan szavaztak mellettem is, csupán az arányokkal volt baj, és főként azzal,  - mint ahogy a későbbi beszélgetéseken elmondták -, sok idős ember gondolta úgy, nem kell elmenie szavazni, mert úgyis megválasztanak az ő szavazata nélkül is).  

Be kell valljam, akkor nagy keserv volt a választási sikertelenség, de az élet nagy igazságosztó és kicsit hosszabb távon kiderült számomra, hogy ezzel az akkori kudarccal én a személyes életemben csak nyertem!

Úgyhogy rossz érzések és siránkozás helyett inkább azt kell mondjam:

Helló Láziak! További szerncsésebb választást nektek de ...

KÖSZÖNÖM, HOGY LEVÁLTOTTATOK! :) 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.