Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.24

Napló - Koronavírus járvány idején (9. rész)

2020. március 24.

A nap hírei innen - onnan:

„3 millió maszk és 86 lélegeztető gép jött Kínából.”

Ez egy mai esemény. Személyesen a miniszterelnök fogadta a szállítmányt. – teszem hozzá én – és még azt, hogy VÉGRE, mert ugyan eddig is azt mondták, hogy van elég védőfelszerelés, de ha volt elég, mért is akkora hír ez?!

„Tegnap éjjel a veszprémi kézilabdás fiúk a helyi Intersparban segítettek egy kicsit a dolgozóknak.” 

Nagyszerű, hogy vannak azért szép számmal ilyen hírek is!

És gyűlnek a felajánlások a győri segélyalapba, vannak akik maszkokat varrnak szociális otthonoknak, két fiatal vállalkozó ingyenesen készít a kórházaknak plexi arcvédőket, és folytathatnánk a sort… a mellett, hogy a piacon horror áron van csak maszk, kézfertőtlenítő és kesztyű.

Más:

Jakab Péter arra kérte a képviselőket, hogy felállva, tapsolva mondjanak köszönetet az ország valódi megmentőinek, de a kormánypárti politikusok nem követték az ellenzéki képviselők példáját.  - mármint, ők nem álltak fel, és nem tapsoltak-

Az én személyes véleményem? Nos annyi, hogy ez egy eléggé hatásvadász kérés volt. Egyrészt. Másrészt: mennyiből áll volna MINENKINEK felemelni a seggét és összeütni a tenyerét?

Ezeket, és ehhez hasonló kérdéseket itt alább, viszont nem én fogalmaztam meg, hanem egy számomra ismeretlen ember, én csak tovább gondoltam:

Mit tegyen a vészhelyzetben az, akinek nincs otthona, akinek az év többi napján sincs mit ennie, nincs fertőtlenítőszere, és immunrendszert erősítő vitaminja? Mit tegyen az, akinek a napi betevőre sincs pénze, nincsenek megtakarított milliói amiből élelmet, alapvető gyógyszereket vásárolhatna a túlélés reményében? Még rendszeresen tisztálkodni sem tud, nemhogy állandóan kezet mosni, mert az utcán, az elhagyott lepusztult helyeken ahol él nincs rá lehetősége?

Ugyan nekik mennyi az esélyük a túlélésre?!

Ezekhez a hírekhez meg már végképp nincs is hozzáfűzni valóm:

Újra megugrott a fertőzöttek száma Kínában, jön a koronavírus második hulláma?

Az olasz polgári védelem minden eddiginél elkeserítőbb számokat közölt a koronavírus-járvány állásáról, az országban a mai napon 793 ember halt meg.

Meghalt az a 72 éves lombardiai plébános, aki önzetlenül lemondott a lélegeztetőgépről egy fiatalabb beteg javára, írja a BBC.

…az olaszok már a sűrűjében, mi meg itt vagyunk az elején…