Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.04

Napló - Koronavírus járvány idején (13. rész)

Most divatja van az otthoni - saját kovászos - kenyérnek. Én is kedvet kaptam. Az első... nos, azt nem akartam ide feltenni! smiley De nem adtam fel, ez itt a második kísérlet, és ez már vállalható. Azért van még hova fejlődni, igaz, időm - úgy tűnik - lesz rá. Viszont nagyon finom!

Úgy készül hogy: végy 15 dkg kovászt. Hogy honnan "végy" kovászt? Nos, mivel a boltban nem kapsz, készíteni kell. (Mindössze liszt és víz kell hozzá, no meg némi tapasztalat és sok - sok türelem), aztán 50 dkg liszt és só. Dagasztás, pihentetés, hajtogatás - többször is - és sütés. Ennyi.  

Milyen egyszerűnek tűnik! 

Mert az is, anyáink évtizedekkel ezelőtt még nagyon tudták a titkát, mi meg most a netről újra tanuljuk.

Pár nap és meg kellett ismételni a mutatványt, ez itt már a 3. próbálkozá. Jó lett. Nagyon jó.   

   3.-kenyer.jpg