Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.25

Napló - Koronavírus járvány idején (10. rész)

Home office, kicsit másképp

lehetne az alcíme ennek a mai napi bejegyzésnek, 

2020. március 25.-én.

Sok – sok információ áraszt el bennünket nap mint nap, ezzel az átkozott vírussal kapcsolatban. Aztán, hogy ezek közül melyik az, ami tényleg hasznos számunkra azt csak a Jóisten tudja.

Pl. idáig általában azt olvastam, hogy csak annak kell (bármilyen) maszkot hordania, - ha közösségbe megy,- aki beteg. Még a „hivatalos” plakátokon is ez olvasható. Ezt meg is ideologizálták a „tudós kinyilatkozók”, hogy a vírustól nem védi a viselőjét, csak hamis biztonság érzetet okoz. (A rossznyelvek szerint azért, mert hiába kellene viselni, ha egyszer nem kapható sehol se).

Most viszont az egyik volt egészségügyi miniszter (mert bizony a régi időkben ilyenünk is volt!) azt bizonygatta, hogy bárki bármit is mondd, nagyon hasznos eszköz ez, az ilyen ismeretlen koronavírus támadás idején, és logikusnak tűnő érvei is voltak ezen állítása igazolására.

Mivel vásárolni nem lehet (csak horror áron, bizonytalan határidőre szállítva külföldi honlapokon láttam), így aztán a Google a barátom: kerestem, és találtam is ezerszám mintát a házilagos kivitelezés fortélyairól.

Ez lett nálam a nyerő: (amit a videón mutatnak be), mert nem túl bonyolult, de azért igényes holmi lett belőle.

https://korkep.sk/cikkek/mindennapjaink/2020/03/15/igy-keszithet-otthon-szajmaszkot-konnyen-gyorsan-egyszeruen/?fbclid=IwAR18dPFvp_SCScbRt6GLH_ho5vSSvKM9diL_4fl5UglaNymZDrz1MzDeNZY

Nos, ma maszkokat varrtam.

Jól elhúzódott, mert onnan kezdődött a munkafolyamat, hogy szedd össze az itthon található dolgokból a hozzávalókat…

Nem részletezem. Összeszedtem. Mostanra elkészült ez a 4 db ( Igaz, egyik sem lett varrónői remekmű, de teljesen ingyen van, és a céljának tötéletesen megfelel.)

img_20200325_210829.jpg

 

Holnap folyt. köv. mert kell még néhány belőle, hiszen csak egyszer szabad felvenni, aztán mosás, kifőzés,  vasalás…

Ugyan teljesen másról terveztem ide írni mára, de az már a holnapi nap programja lesz… a kenyér sütés mellett, mert hetedik napos, és nagyon szép érett a kovászom!  

Hogy nekem mennyi dolgom van, ebben a karanténban J !