Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.30

Kutyás - cicás történet

Ezt a történetet egészen onnan kellene kezdeni, hogy van nekünk egy Gina nevű kutyánk. (Akit már ezzel a névvel kaptuk, - én ilyen nevet biztos sosem adnék egy kutyának..) 

20180510_170335-1--1-.jpgIgen ő az, akit nem olyan régen (magamat is meglepve, mert hiszen sokszor szidom, mint a bokrot), olyan kétségbeesve kerestem itt a neten is, mert fogta magát és egy szép csillagos éjszakán itthagyott bennünket. A jó emberek jelezték, gyertek Péterdre, mert itt láttuk a 82-es út mellett a csavargó ebeteket. (Milyen jó most is felidézni ezt, hogy igenis vannak emberek, akik elolvassák valaki nagyon távoli ismerősük sorait, és aztán ahogy kimennek a kertbe meglátva pont azt a kutyát, akire illik az előbb olvasott leírás nem restek telefonálni, hogy…

De ez már régebben történt, Gina estére hazatért, és azóta az is kiderült, hogy szerencsére a nagy fekete kutya, akivel világgá indultak nem tudta elcsábítani és nincs kutya-kölyök áldás a családban. Gina nem lett a csavargós nap után kutya-mama, és a pár napi hatalmas fáradtság és letargia után visszatért korábbi önmagához és ugyanolyan féktelenül rohangál az utcán elhúzó motorosok, kutyák, lovak után mint a Nagy Kaland előtt tette. Ja, és ugyan olyan vehemenciával üldözi a macskákat is.

 Mondjuk ezért a tulajdonságáért kap a legtöbb szidást de, ha igazságosak akarunk lenni hozzá (márpedig mért ne lennénk igazságosak egy ilyen remek négylábúhoz?) akkor el kell azt is ismerni, hogy elég sokszor hallotta, hogy Gina, nézd macska! És a gazda „ráutaló magatartásából” arra kellet következtetnie, hogy akkor jár a dicséret, ha az udvarunkban tanyázó sok-sok macska egyike után veti magát. A kutya akkor még kicsi volt, a macskák gyorsak, nem volt semmi baj, és hamarosan egyetlen kéretlen macska lakója se volt a portánknak.

Történt aztán, hogy egy kedves ismerősöm gazdát keresett a cica szaporulatának, és bevállaltam belőlük két kis szemrevaló cica hölgyet. Mert igaz, az nem hiányzott, hogy az utca macskái itt tanyázzanak és turkálják a komposztot, de mivel az utóbbi években minden ősz azzal indult, hogy ragasztó-csapdákkal, meg hagyományos és új típusú egérfogókkal telerakva a mosókonyha, de időnként még a lakás egyéb helyiségei is, mert természetes ellenségük nem lévén rendre voltak besurranó egér látogatóink. Gondoltam, igenis kell ide macska! Nem csak látogatóba, de olyan aki rendszeresen itt vadászik nekem, ezek helyett az undorító egérfogók helyett. s hogy ne legyen magányos szegényke, hozzuk mindjárt kettőt.

Így bővült az állatfarmunk: lett a belga pásztor mellett egy koromfekete és egy szürke - cirmos cicánk is. Igen ám, de Gina ekkorra már vérprofi cica vadász lett, és hiába szép szó, meg üvöltés az egyiket hamarosan elkapta és egy roppantás elég volt…

20180626_200904.jpgAzóta az a szigorú szabály, ha kint van a kutya, a cicának vagy bent kell lennie a lakásban, vagy jó messzire kell maradnia a meleg fészekkel, finom macskakajákkal szolgáló otthonától. Cica okos, tudja ezt. Volt ugyan néhány nagy futása már, de alapból tudja, ha kutya veszély van, ő kerítésen kívül marad, és azt is tudja, hogy ő másodpercek alatt a fenyőfa tetején van de a kutyák nem tudnak fára mászni…

Talán ennyiből azért már jól érzékelhető volt Gina kutya és a macskák viszonya, de a napokban történt valami ami a fentebb vázolt előzmények után teljességgel értelmezhetetlen, megmagyarázhatatlan és hihetetlen. Nevezetesen az hogy az egyik sétája során egy olyan elhagyott helyen ahol a madár se jár ezért kicsit póráz nélkül szaladgálhatott, talált egy öklömnyi kismacskát és nem bántotta a kis szőrcsomót, a szájába kapta és odavitte a gazdájának!

Ha valaki meg akart volna ajándékozni bennünket egy kismacskával tuti, hogy nem kellett volna, de mit lehet tenni, ha így kerül a házhoz egy ilyen kis csont bőr kis jószág?!

20180626_200923--1-.jpgLassan egy hete van nálunk, most már kezd normális kismacska formája lenni. Nagycica sértődötten nézegeti, de ő nem zavartatja magát a sötét pillantásoktól, összegömbölyödik, „félelmetesen” égnek álló bundával csap egyet picurka lábával a nagymacsek felé, aki jobbnak látja kitérni előle…

Az élet kaland és harc, egy öklömnyi az egész kis lénye, de ő ezt már most is tudja!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A cicás kalandhoz

MARIKA, 2018.07.01 09:12

Imádom a történeteidet!