Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.17

Én, Te, Ő...

2011-ben, az akkor éppen hatalmon lévők (na, ki emlékszik kik voltak azok?) megalkották az ÁLTALUK gránitszilárdságúnak nevezett új Alkotmányt, amit szokás Alaptörvénynek is nevezni és – eredetileg – arra volt hivatott, hogy mederbe tartsa, ha szükséges korlátozza, a kormány politikáját.

Legalábbis az effajta alaptörvények – úgy  általában – erre valók. Azért csak „úgy általában” mert mifelénk az a kialakult gyakorlat, hogy nem az alkotmány korlátozza a kormány politikáját, hanem az alaptörvényt igazítják a kormány politikájához.

De nehogymár azt gondolja bárki is, hogy ez egy szemenszedett ordenáré viselkedés szeretve tisztelt vezérlő kormánypártunk részéről. Á, egyáltalán nem! Hiszen miniszterelnökünk (úgy a 7. módosítás tájékán, tudjátok! GRÁNITSZILÁRDSÁG, ja nem…) meg is mondta: figyelem idézet következik:

„Ezeket a döntéseket az emberek akarták, és 80 százalékos többséggel a parlament is megszavazta. Így ki meri venni a bátorságot, hogy egy ország törvényhozásának ilyen arányú döntését kritizálja vagy helytelennek minősítse.”

Ércsük??

Azemberek akarták!! TE, ÉN, vagyis MI! Mi akartuk mind ezt a 9 db alkotmánymódosítást.

Mindet!  Volt olyan eset is amikor egyszerre több mint 20 cikkelyét. Így tehát ezt a mostanit is.

Ugye volt kérem e tárgyban sok minden (Google a barátod, ha mélyebben érdekel) mire e rossz emlékű 2020-as év végén elérkeztünk ehhez a mostani gyöngyszemhez.

De senki számára nem lehet kétséges, ezt a hatalmas hiányt pótolni kellett, és be kellett tenni kis hazánk legfontosabb törvényébe, hogy:

Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

És az is, hogy:

„Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Csak, hogy jól megjegyezzük, vegyük át még egyszer:

Az anya nő, az apa férfi!

illetve: "Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést"…

Ja, a hazánk alkotmányos önazonossága és keresztény kultúrája! Azért, hogy e két utóbbi kifejezés pontosan mit is jelent, azt igazán örömmel venném, ha valaki elmagyarázná nekem!

Jaj, el ne felejtsem!!

Ezt a mi szikla szilárd (vagy gránit, vagy mi a fészkes fene) Alkotmányunk első variációját a közelmúlt egyik kiváló, a FIDESZ kormány egy nagy hírű, történelmi alakja, a nevezetes Szájer József fogalmazta meg (igen, pontosan az a Szájer!) a legenda szerint a laptopján a vonaton, Brüsszel felé utazva...

Azért végül csak összeállt a kép: Most azért (is) kellett módosítani, mert (nem is értem, hogy miért?!), de ezek a borzasztó fontos alapvetések, (amiket ki is vastagítottam, hogy jól látszanak) valahogy neki akkor nem jutottak eszébe… Az anya nő, az apa férfi, meg az önazonosság és keresztény kultúra…

Az! A férfi, meg a nő. Keresztyén. Meg a kultúra. Hát persze, ezek így sorban!

 A gyereknek kél káromkodni kedve – nem hallod, mama? Szólj rám!  (mondta régen József Attila, … most meg én mormolom. )

És aztán  - ez sajnos nagyrészt el is sikkad a különféle elemzésekben, - de van itt szó még hadiállapotról, a szükségállapotról és a vészhelyzetről is, valamint a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok  létrehozásáról, működéséről, megszüntetéséről. 

Melyek legalább ekkora jelentőséggel bírnak, mint amikről fentebb füstölögtem, de hogy mekkorával, az majd csak a későbbiekben fog számunkra is kiderülni…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.