Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.21

Egy ember (megint) meghalt a 82-es főút kereszteződésében

Újsághír:  Ma reggel két autó ütközött a 82-es főúton Veszprémvarsánynál. Egy ember meghalt...

Egy közönséges kedd reggel. Indulás munkába a szokásos időben.

A faluból kivezető utat hetek óta javítják, kellemetlen helyen éppen a dombtetőn. Előtte mindkét irányból figyelmeztető táblák. Nagyon kell figyelni, mert nem igazán lehet belátni, hogy a szembeforgalom miatt lehet-e kerülni a terelő bójákat. A napokban láttam, volt is itt egy kisebb baleset emiatt.

De ma reggel mindenki nagyon szabályosan lelassít, figyeli a szembeforgalmat, és körültekintően kerüli az útakadályt.

baleset2.jpg

Én is kikerülöm, és megelőzök egy előttem döcögő traktort. Igaz nem sokra megyek vele, mert hamarosan beérek egy másik lassú járművet, egy hatalmas pótkocsis teherautót. Megy vagy 60-nal, de kisebb kanyar miatt nem belátható mi jön szembe, és itt van mindjárt a vasúti átjáró is. Előtte, utána záróvonal, így szépen beállok a nagy autó mögé és elgurulunk a 82-es főút kereszteződéséig. Nyugtázom, hogy balra indexel, én meg jobbra fogok kanyarodni. Várok türelmesen mögötte.

Ekkor zúg el mellettem balról egy sötétkék személyautó. Hitetlenkedve, döbbenten figyelem. Be fog vágni a teherautó elé? Nem, oda nem fér be, egyenesen rászáguld a reggeli időben meglehetősen forgalmas 82-es főútra!

Elég hangosan szól a rádió, de összerezzenek a csattanás hangjára, látom a két összecsapódó kocsit, a szanaszét fröcsögő alkatrészeket, és a magasan a levegőbe emelkedő, vagy tíz métert repülő fehér furgont, ahogy a szemben lévő rétre száll…

A furgonosra vigyázott az őrangyala, kocsija eleje teljesen összetörve landol a réten, de a vezetője a vállát húzogatva épen száll ki belőle, a másik autóshoz viszont, - aki a záróvonalnál álló négy autót (köztük engem) megelőzve rohant rá a főútra - nem a mentőautót kellett hívni...

 

 baleset.jpg

 

(a fotók a történet helyszínén készültek, forrás: a Kisalföld napilap, police.hu)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.