Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.28

COVIDISZTÁN

Kész vagyok! Itt ennél a résznél feladtam! Totál reménytelen és követhetetlen, irracionális agyrém ez az egész! Nincsenek magyarázataim, csak kérdéseim vannak. Költői kérdések ezek (amire tudjuk, hogy soha nem válaszol senki).

Tehát marad a kilátástalanság és a kétségbeesés.

És ne gyere nekem azzal, hogy nem szabad rémhírt terjeszteni, meg pánikolni, mert a stressz az milyen sokat árt. Bazdmeg! Akkor talán nem kellene engem (minket) ilyenekkel stesszelni!!)

Hogy mitől akadtam így ki?

Hát kérem ez egy hosszabb folyamat volt, de kezdjük a legvégén:

Most kaptam egy helyes kis plasztik kártyát névvel, útlevél számmal, szig. számmal, sorszámmal, QR kóddal, ahogy illik. Ez az én Védettségi Igazolványom  (Immunity Certificate) Küldte Magyarország Kormánya megbízásából a NISZ (legyen az bármi is) Ja, és rajta van még az oltásom dátuma is. Igen az az EGY dátum, amikor az ELSŐ oltást megkaptam. 

Nem úgy van, hogy az első oltás - jóesetben - részleges védettséget ad (kb. 60%)?

Akkor ez a (biztos qrva sokba kerülő) kártya miről is igazol? Arról, hogy van mostmár VALAMENNYI védettségem?

Szuper, keresem is a repülőjegyemet Kanadába a gyerekeimhez, mert már tavaly se tudtam menni! Ja, nem, mert ezzel a kártyával körberöhögnek, ha felmutatom…

De haladjunk tovább! A következő gyöngyszem ez a kis kékben tündöklő táblázat a vakcinák hatékonyságáról szóló volt, melyet szintén szeretve tisztelt kedves vezetőink adtak a nagyérdemű tudtára. Nem elemzem, idemásolom, önmagáért beszél.

oltasok.jpgÜhüm, több sebből is vérzik, de azt azért legalább illett volna mellé tenni, hogy: Magyarországon 4 hónap alatt 100,000 idős krónikus beteg emberből hányan haláloznak el. (az oltás után) Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100,000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt

Mondta Karikó Katalin „asszonyság” is.

És mivel is oltották ezeket az idős krónikus betegeket?  Igen, a legrosszabb adatot produkáló Pfizez/BioNTech vakcinával! Ami után (eléggé sajnálatos módon) de néhányan elhunytak. 

Azért ugye ahhoz nem kell virológus szakembernek lenni, hogy bárki józan paraszti ésszel megmondja, hogy ez miért teljesen egyértelmű? Az idős krónikus betegek sokkal nagyobb eséllyel halnak meg (bármivel is oltják be őket), mint azok akik egyébként makk egészségesek! Így aztán nem értem, hogy:

Mi volt ezzel a táblázattal a kormányzati szándék?

Ja, egyértelműen az, hogy a Pfizer-t lejárassák, és a Szputnyikot favorizálják!

És az nem jutott felségesék eszébe, hogy a félretájékoztatott (maradjunk annyiban, hogy zömében egyszerű) népük nem fogékony ezekre a finomságokra, mindebből nem azt szűrik le, hogy verjék az asztalt a Szputnyik vakcináért, hanem azt, hogy  ezek az oltások szarok, mert egyesek megbetegszenek, sőt akár meg is halhatnak tőle?
Meg egyébként is, ha az X millió beoltott emberrel akarjuk elérni a nyájimmunitást, és itt van a „bizonyíték”, hogy az oltás ellenére megbetegszenek több százan, akkor pláne nem szabadna MOST enyhíteni a korlátozásokat, NEM?

És el is érkeztünk a legnagyobb talányhoz, hogy: Miközben toronymagasan vezetjük a lakosság arányosan legmagasabb számban Covidban elhunytak számát, miért kell tömegével egymásra ereszteni és majálist rendezni a népnek?

Csak, hogy kétség ne férjen ehhez az állításhoz itt is egy táblázat:

Készítette: Pártos Balázs, az adatok forrásai: ourworldindata, worldometers, koronavirus.gov.hu

177575452_4060936220611206_2242404120796931093_n.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bocs, rossz a minősége ahogy idemásoltam, de jól látszik, igen, az a legmagasabb piros lángoló oszlop, az vagyunk mi magyarok.)

Egyébként ez nem olyan kamu, semmivel alá nem támasztott, mint az az előző „kék” grafikon, itt van a forrás is amit felhasznált a készítője, és a „hivatalos” (koronavirus.gov.hu) magyar adatokkal dolgozik a srác! Ami – az, hogy a regnáló hatalmat nem érdekli, teljesen érthető a számomra – de, hogy a magát ellenzékinek mondó bandát sem – sokat elmond a várható további esélyeinkről…

Ugyegyébkéntmeg ez a Pártos Balázs egy ritka jó fej! Hogy ki ő? Fogalmam sincs! Egy véletlen (véletlenek pedig nincsenek?!) hozott össze vele a Facebookon, azóta lelkesen olvasom minden sorát, mert amellett, hogy nagyon ért a matematikához (azért is a csodálat, mert én ugye egyáltalán) a stílusa is remek, sőt egészen egyedi, és nekem nagyon bejönnek az ilyen egyéniségek. Érzékeny, okos, lényeglátó, öntörvényű figura! Ami még jó (e sok minden mellett) hogy a körégyűlt emberek is hasonló kategóriát képviselnek. Kicsit enyhítve ezzel nálam azt az egészen sötét képet, amit úgy általában azemberekről gondolok itt ebben a jobbsorsra érdemes kies hazánkban.

Viszont! (mert nálam az mindig van!). Ez a remek társaság is azt gondolja, hogy ők nem politizálnak, mert az ugye annyira alantas és undorító dolog. Meg van a véleményük, (a megalapozott, tényeken- józan következtetésükön alapuló véleményük!) de vagy beletörődtek abba, hogy itt ez van és kész, vagy talán várnak valami csodás isteni beavatkozásra, amitől majd minden jóra fordul.

De, erre a gondolatsorra majd egy másik alkalommal térjünk vissza, mert nagyon kitértem…

Szóval az eredeti témánál maradva: Még hosszan lehetne visszafelé menni az időben, de most csak említsünk meg még egyetlen témát:

Miért kellett az amúgy is lepusztult, szakember hiányos egészségügyi rendszerünkre a katasztrófa helyzet kellős közepén ráeröltetni ezt a rabszolgásítást?

MIÉRT? Ezt aztán végképp nem tudom józan ésszel felfogni!

Ha csak azért nem, mert én O.V. itt bármit, és bármikor megtehetek, bárkivel?!

Miközben óriási teher hárul rájuk, nincsenek megbecsülve sem erkölcsileg sem anyagilag, és csendben (no, persze munkaszerződésben kikötött szigorú titoktartásra kötelezve) teszik a dolgukat. De ez szintén egy külön történek, majd…

Őrült beszéd, de van benne rendszer… miért, van benne?

Mi van, ha az a „rendszer”, hogy elsősorban meghalnak „a jobbára idős, krónikus betegek” (Megtanultuk a kifejezést, minden áldott nap elhangzik!) Ezzel nincs is semmi baj, hiszen legjobb nyugdíjas, a halott nyugdíjas!

Kicsit sem mellékesen, azt kommunikálják, hogy a legveszélyeztetettebb idős korosztályt oltják be először, de én láttam olyan adatot, hogy ennek a népességnek a 35 % máig nem kapott semmilyen oltást! Nem is kell ezen csodálkozni, hiszen csak a regisztráltakat oltják, és egy csomó idős ember nem használ netet és olyan ismerőse sincs aki megtenné helyette. Olyan variáció meg nincs, hogy elsétál az orvosához és beoltják. De nincs ezzel semmi probléma, nem csak a netet nem használnak, egy szavuk sincs semmiről, úgyhogy lapozhatunk. Különben is lásd fentebb a "Halott nyugdíjas a ... 

Nem igaz?

Nem termel már, haszna nincs, csak a gond van vele, fizetni kell neki a nyugdíjat, az egészségügyi ellátása is tiszta ráfizetés. Tehát az egyik kategória kipipálva.

Aztán, hogy a nyomorban, mélyszegénységben élők között szedi az áldozatot ez a rohadt vírusi szintén nem nagy veszteség a „munka alapú” társadalmunkban.

Ugye?

Hát, aztán vannak sajnos olyanok is, akik nem ezekbe a kategóriákba tartoznak és idő előtt el kell menniük, mert aki komolyan megbetegszik  - ezek között a körülmények között amik itt vannak - azokat bizony szinte mindet elveszítjük. Hát ők a járulékos veszteség. Őket sajnáljuk is nagyon, de hát háború van és

minden háborúban vannak vétlen áldozatok is, nem?

Vagy nem is!

Az nem létezik, hogy ennyire tudatosan cinikus, kegyetlen, hatalommániás kormányt választottunk és tartunk az ország élén magunknak!

Lehet, hogy egyszerűen csak erre futja a szellemi képességeikből?

Mert ennyire ostobák?

Hmmm… vajon melyik a kettő közül?