Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.24

A tanulság

Azt mondta a minap az egyik ismerősöm, hogy beleolvasott a blogomba, de túl sötét, mért írsz mindig ilyen szomorú dolgokat?

Hááát… Jó kérdés! Miért is?

Talán, mert ez nem egy olyan pénzkeresős, és „minden nap írni muszáj valamit - mert el kell adni a lapot” iromány, így csak akkor írok, ha mondanivalóm van.

Hú ez jó nagyképűen hangzik, kicsit árnyaljuk… szóval, akkor kezdek el pötyögni a klaviatúrán valami "idevalót", amikor olyasmi történik, ami arra késztet, hogy ezt most feltétlenül meg kell írni. És milyen az élet? Olyan sok sikertörténet sajnos nincs körülöttem. Inkább olyanok vannak mint ez, hogy itt vagyok hatvan-akárhány évesen és még mindig nem ismerem elég jól az embereket! Még mindig tudok akkorákat csalódni, mint egy szekrényajtó, mert kiderül totál mást gondolok emberekről, mint amilyenek valójában.

No, ezt a történetet pl. meg is írtam nemrégiben. Hogy mért nem látni itt mégsem? Csak, mert átgondolva, nem érdemesítettem arra, hogy ide felpakoljam. Mert nem ér az egész annyit, hogy még kétszer - háromszor átolvassam, (hogy az első indulatból leírtakat mások számára is követhető, érthető írássá hozzam össze,) és mindannyiszor felidézzem ezt az egész szarságot.

Aztán persze lehet, hogy eltelik valamennyi idő és leülepszik, kicsit átíródik és mégis idekerül, mint életem egy kis apró epizódja, mint annyi más történet is már...

De most azt gondolom, nekem csak annyi dolgom van, hogy le kell vonni a tanulságot, (egyáltalán nem zárójelbe értendően: megtanulni belőle, amit meg kell tanulni!) és továbblépni.

A tanulság meg egészen röviden ennyi:

Egy percig ne hidd azt, hogy ha valaki másokkal szemben tele van rosszindulattal, és tömény lenézéssel beszél neked szinte minden közös ismerősötökről (szigorúan a hátuk mögött, mert a szemükbe jó harsányan kedveskedik) akkor nem teszi ugyanezt - ha nem hallod - veled is?!

Tudd, hogy aki ilyen, az - bármit mutat is a szemedbe - nagy valószínűséggel veled is ilyen. Téged, ugyanúgy lenéz mint másokat, csak akkor vesz emberszámba, ha az érdeke úgy kívánja, mint teszi ezt másokkal is.

merleg_kibillen.jpg

De neked nincs több dolgod most, csak hogy tudomásul veszed mindezt, és olyan távol tartod magad tőle a továbbiakban, amennyire csak tudod.

Egyébként meg: semmi sem jó vagy rossz, te magad minősíted a dolgokat! És dönthetsz úgy is de jó, hogy ezt is megtapasztaltam, jobb emberismerő lettem általa!

És ennyi... Nem több!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Baråt

Molnár Juli, 2018.06.16 22:17

Nekem is van ilyen idézőjeles barátom.

A barát, lehet nem is barát

István kovács, 2018.01.28 22:53

Ilyen tapasztalata szinte mindenkinek van, azt hiszed, hogy a barátod, aztán kiderül, hogy csak látszólag az.

barátsággal!