Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.07.27

A jó nő (Szigorúan csak csajoknak, korhatár nélkül)

Ismered azt a szitut, amikor kiválasztasz a színház előcsarnokában egy olyan helyet ahonnan jól lehet szemlélni az arra az estére összejött társaságot? Nos, mi most éppen kiszemeltünk egy ilyet. Ott a második szinten a büfével szemben az a kis lóca, pont jó lesz erre.

És… kezdődhet a mustra!

Ez a nő aki éppen beállt a sorba a pultnál abban a piros ruhában, jaj Istenem! Hogy mi bajom? Először is, piros! Tudod, az vegyen fel pirosat, aki ki akar világítani a tömegből. Na, neki ez sikerült, hisz mindenki odakapja a szemét. Aztán mi az ami azonnal feltűnik? Hát, nem a sikkes piros ruha, hanem a ruhából kitüremkedő hurkák! Erre nem biztos, hogy ennyire fel kellene hívni a figyelmet.  Aztán ha a hurkák sokkján túl vagyunk, baj van a szoknya hosszával (pontosabban a rövidségével), ezek a lábak nem olyan szépek, hogy ennyit meg kellene belőlük mutatni, és ez a lapos sarkú seszínű cipő sem javít az összhatáson. Mondjuk annak már majdnem mindegy, mert ezen az összképen nem nagyon lehet mivel rontani, de ez a nő mégis tudta fokozni ezzel a szatyor méretű táskájával. Persze, nem kell ennyire szigorúan venni, ezt a "piros tilalmat". Van olyan, hogy valakinek ez a kedvenc színe, akkor, ha nem nádszálkarcsú manöken alkat fel se vehet már ilyet? - kérdezheted jogosan. Dehogynem, csak figyeljen oda, hogy olyan szabásút válasszon, ami nem tapad rá, mint ez itt, vagy vegyen rá valamit ami, kicsit ápol és eltakar, egy sál egy laza felső. Nekem is volt ilyen "talpig pirosam", de én mindig vettem fel hozzá egy fekete blézert, vagy egy hálószerű, nagyon laza kötésű, fekete, kicsi ezüstössel kombinált felsőt, és már nem is világítottam ki sehonnan. 

Hát, mondjuk ez a hölgy egy tízes skálán olyan hármas. 

És ilyen baki gyűjteményt látunk itt (is) sajnos elég sokat.

De lehet, sosem mondták szegénynek, hogy mit kellene felvenni ilyen alakra. Pláne nem, hogy színházba mit kellene viselnie. Sem az anyja, sem a nagyi, sem barátnő nem tudta megtanítani a nagyon egyszerű, az öltözködéssel kapcsolatos (alap) szabályokra, rafinériákra. Úgyhogy valószínűleg nem is az ő hibája. Ő csak megszívja, mert látod, itt is tök egyedül van!

Miből gondolom, hogy egyedül vagy? Miért szerinted egy nő, - ha pasival jön színházba - akkor ő áll sorba a büfébe magának egy italért?

Mondhatod, hogy nem mindegy, hogy mit veszel fel egy színházi előadásra? Mindenkinek szuverén joga mit húz magára! Kinek mi köze hozzá, mondhatod joggal!

Igazad van, senkinek semmi köze hozzá. Nem is történt itt sem semmi katasztrófa, nincs semmi retorzió vagy valami megtorlás. Viszont van valami, ami egy nőnek (egy igazi nőnek!) mégiscsak fontos ezzel kapcsolatban! Ha jól nézel ki, olyan cuccban vagy ami az alkalomhoz, a helyhez és a saját alkatodhoz illik, ne adj Isten a korodhoz is passzol akkor az emberek elismerő pillantásait érezheted magadon! Pontosítok: a pasik elismerését, a csajok irigységét, (ami ugye a legmagasabb szintű elismerés a saját fajtádtól) és ez neked jó érzés lesz (sőt nagyon jó érzés lesz) azt garantálom. Ezt a "korodhoz is illik" dolgot meg majd egy másik alkalommal tárgyaljuk ki.

Tudod megfigyeltem, más a tartása annak a nőnek, aki rendben van, aki tudja magáról (mert érzi, és éreztetik vele) hogy elegáns. Annak nem lóg a válla, nem görbe a háta, és nem vág folyton savanyú képet. Úgy egészen egyszerűen ő a jó nő. (És mindegy, hogy teltkarcsú vagy nádszál, minden nő tud JÓ NŐ lenni, ha ügyel a részletekre!!!)

Hmmm… érted miről beszélek?! Valójában mégiscsak fontos dolgok ezek?

summer-1188498_1280.jpgNo, akkor összegzés, és tanulság ezen egy esettel kapcsolatban: Pirosat és (főként szűk testhezálló pirosat!) az vegyen fel akinek Palvin Barbarás idomai vannak (na jó, ennyire nem kell tökéletesnek lenni, de majdnem), aztán kell valami kis helyes cipő (nem ormótlan, nem sportos, valami amire azt mondták a múlt században, hogy elegáns) ez a cipő bizony legyen harmóniában a ruha színével. Hogy ez mi? Pl. piroshoz illik a fekete, és illik hozzá valamilyen világos árnyalat is, de akkor táskának is ilyesmi színűnek kellene lennie. Azt mondod, legyen inkább ugyanolyan színű, mint a ruha? Ezzel vigyázni kell, mert az elég nehéz, hogy ugyanolyan árnyalatú legyen, és ha egy-két árnyalattal tér el, akkor már nem mutat jól. A táskáról kellene még külön is szót ejtenünk! Könyörgöm, felejtsd otthon a nagyméretű városban szaladgáláshoz használt ormótlan méretű „szatyrodat” (még akkor is, ha nagyon menő darab!)  Ide nem kell túlélő készletet csomagolni, úgyhogy szerezz be egy apró kis „majdnem táskát” (illetve ha egy világosat és egy sötétet is beújítasz, akkor már a haladó kategóriában érezheted magad) Nem kell ide Gucci, Louis Vuitton, Prada cuccokat beszerezni, pont jó lesz egy közönséges butikban körülnézni, persze turizni is lehet, és akkor egészen jutányosan megúszható a dolog akár a fenti márkákból is.

indian-jewelry-1198242_1280.jpg(Ja turizni nem szívesen megy a népek egy része, de én pl. imádom ezt a fajta vadászatot, de erről (is) majd máskor csevegjünk)

Szögezzük le! Színházba menni nem egy mindennapi rutin feladat, ha nagy szavakat akarnánk használni (de persze nem akarunk!) ez egy ünnepi esemény, és mint ilyen, különleges. Abban is, hogy felvesszük az „ünneplő ruhánkat”. "Ünneplő ruha", normális vagy? Kérdezed, mi a franc az?  Na, menj és kérdezd meg sürgősen anyádat, talán ő még tudja, ha ő sem, a nagyi biztosan!

Akkor mégis mit vegyél fel?shoe-1382080_1280.png

Fogalmam sincs!

Mert nem tudom mid van otthon, nem tudom milyen az alakod, nem tudom mit visel a pasid akivel mész, nem tudom, hogy délutáni előadás, vagy esti, tél van, vagy éppen nyári kánikula…  Ja igen, ezek ezt mind befolyásolják!

De ha megadsz néhány paramétert pillanatok alatt keresek neked a neten olyat amiben az fentebb leírt JÓ NŐ leszel…

(és ha gondolod még dumálhatunk is róla)

  kis_fekete_ruhak_.jpg      kis_fekete_ruhak_6.jpg  kis_fekete_ruhak_1.jpg       

Szándékosan „kis feketéket” kerestem illusztrációnak, ez nem túl eredeti ugyan, de nem lehet vele tévedni, és ha van egy fekete táskád és egy ilyen pink cipő… én keresnék hozzá egy nyakláncot amiben hasonló szín van, ez feldobja az unalmas feketét… pl…

 

Hát ennyit belőlem mára, vigyázz magadra és öleld meg valamelyik szerettedet, ja és mosolyogj, mert attól szebb lesz a világ!

Barátsággal: T.mami

 ... és ha más itt vagy, szemezgess a többi blog-bejegyzésemből is…

 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg, mert lehet, hogy mások is szívesen olvasnák.